Снимка pexels.comПо време на сърдечна операция възникнал хирургичен пожар. Причината е, че

...
Снимка pexels.comПо време на сърдечна операция възникнал хирургичен пожар. Причината е, че
Коментари Харесай

Пълен кошмар: Грешка на хирурзи запали сърцето на пациент

Снимка pexels.com

По време на сърдечна операция възникнал хирургичен пожар. Причината е, че лекарите инцидентно пробили белия дроб на пациента.

Д-р Рут Шейлър разказал на годишната среща на Европейската асоциация на анестезиолозите във Виена за интервенцията, по време на която е станал пожар, оповестява английският вестник Daily Mail, представен от zdrave.to .

Самата интервенция се състояла през август 2018 година в болничното заведение Остин в Мелбърн (Австралия). Пациент на 60-годишна възраст претърпява аортна интервенция и инцидентно пробиват един от белите му дробове.
В предишното индивидът страдал от белодробна болест, а десният му бял дроб бил издут и залепнал за гръдния кош, който хирурзите трябвало да счупят, с цел да доближат сърцето му. По време на процеса те пронизали белия дроб и кислородът, разбъркан с анестетика, почнал да изтича от него.
Въпреки че самият О2 не е запалителен, той допринесъл за запалването посредством повишение на температурата.
Когато хирургът решил да употребява коагулационен инструмент ( за да затвори раните), сухите тампони в гърдите на индивида се запалили. За благополучие личният състав неотложно изгасил огъня и интервенцията като цяло била сполучлива.
Д-р Рут Шейлър споделил, че това не е първият случай на хирургически пожар. И подчертал, че е значимо следователно да се създаде явен механизъм за деяние на хирургическия екип.

„ Има единствено няколко документирани случая на пожар в гръдната празнина - три с хирургична интервенция на гърдите и три с интервенция на байпас на коронарните артерии. Всички те са свързани с съществуването на сухи хирургически торби, електрокоагулация, нараснали концентрации на О2 и пациенти с хронична обструктивна белодробна болест или друго предшестващо заболяване на белия дроб. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР